ΕΚΔΡΟΜΗ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΜΥΡΝΗΣ

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ 4 ημέρες
 • ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 315 € / ανά άτομο
 • ΤΙΜΗ ΔΙΚΛΙΝΟΥ 245 € / ανά άτομο
 • ΤΙΜΗ ΤΡΙΚΛΙΝΟΥ 245 € / ανά άτομο
 • Παιδιά 0-6 ετών 0
 • Παιδιά 6-12 ετών 195
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

4 ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΜΥΡΝΗΣ

(ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΒΟΥΡΛΑ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ –ΤΣΕΣΜΕΣ – ΦΩΚΙΕΣ)

Αναχώρηση   26/07/2014 - 29/07/2014    

Αναχώρηση   02/08/2014 – 05/08/2014

Αναχώρηση   09/08/2014 – 12/08/2014

1η ΗΜΕΡΑ :  Συγκέντρωση στο χώρο του τελωνείου το πρωί στις 08:00. Επιβίβαση, μετά τον έλεγχο διαβατηρίων ή καινούργιων ταυτοτήτων, στο πλοίο. Μετά από μια ευχάριστη διαδρομή, μία και μισής ώρας, φθάνουμε στο Αϊβαλί, όπου μας περιμένει το πούλμαν με τον ξεναγό για να ξεκινήσουμε με πρώτη στάση στην ιστορική ΠΕΡΓΑΜΟ. Μια βόλτα στην πόλη της Περγάμου με τα παραδοσιακά Ελληνικά σπίτια και την Κόκκινη  Βασιλική του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Έπειτα, ξενάγηση στο Μουσείο της Περγάμου, όπου κανένας δεν πρέπει να χάσει αυτές τις αρχαιότητες της Ελληνιστικής περιόδου.

Μετά το γεύμα, ξεκινάμε για την όμορφη ΣΜΥΡΝΗ, σταματώντας πρώτα την περιοχή του ΑΛΣΑΝΤΖΑΚ (ALSANCAK) και τα γραφικά σοκάκια της για να θαυμάσουμε τα ελληνικά σπίτια, και έπειτα το ΚΟΡΔΕΛΙΟ. Συνεχίζουμε για την ιστορική Σμύρνη, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Παλαιάς Μικράς Ασίας, δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Τουρκίας, την πόλη - λίκνο της Ιωνικής τέχνης με έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς, το λιμάνι της, τον κόλπο της, τη διάσημη πλατεία με το ρολόι και αργά το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

2η ΗΜΕΡΑ : Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για μια αρκετά γνωστή αλλά ποτέ βαρετή διαδρομή με άξονα την καλύτερα διατηρημένη αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, την ΕΦΕΣΟ. Ο άφθονος χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου ο ναός της Αρτέμιδος. Επίσκεψη στο χώρο που βρίσκεται το άγαλμα της Παναγιά με θέα την απέραντη εύφορη κοιλάδα, δώρο της καθολικής εκκλησίας. Συνεχίζουμε για το ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ (ΣΙΡΙΝΤΖΕ), γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου "Ματωμένα Χώματα" που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Βόλτα στο γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική, τα παραδοσιακά σπίτια και και την μεγάλη ποικιλία κρασιών από φρούτα. Αργά το μεσημέρι, συνεχίζουμε για το ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ, (ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ) ένα καλοκαιρινό θέρετρο, υψηλών προδιαγραφών για να επισκεφτούμε το κάστρο του, την παραλιακή ζώνη του και την αγορά του με τα πάρα πολλά καταστήματα. Επιστροφή στη Σμύρνη αργά το απόγευμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ : Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μ. Ασίας. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα BΟΥΡΛΑ (με την οικία του μεγάλου εθνικού μας Νομπελίστα ποιητή ΣΕΦΕΡΗ) για τα οποία είχε γράψει "Τα Βουρλά ήταν για μένα ο μόνος τόπος που και τώρα ακόμη, μπορώ να ονομάζω πατρίδα, ο τόπος όπου βλάστησαν τα παιδικά μου χρόνια". Στη συνέχεια θα βρεθούμε στα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα), τη Μύκονο της Τουρκίας. Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου. Στη επιστροφή θα επισκεφτούμε τα όμορφα μαγαζιά στα σοκάκια. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας στο πανέμορφο ΤΣΕΣΜΕ, σπουδαίο λιμάνι με άπειρες επιλογές διατροφής και αγορών, όπου θα θαυμάσουμε την ανακαινισμένη εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Επιστρέφοντας στη Σμύρνη θα επισκεφτούμε τη μεγάλη ανοιχτή αγορά για να κάνουμε τα ψώνια μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ :  Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε για το κάστρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αποχαιρετώντας τη Σμύρνη, φτάνουμε για τις όμορφες ΦΩΚΙΕΣ με το ωραίο λιμάνι και κάστρο όπου θα αναχωρήσουμε αργά το μεσημέρι για το Αϊβαλί για τα τελευταία μας ψώνια μέχρι την αναχώρηση του πλοίου για τη Μυτιλήνη στις 6 το απόγευμα.

    ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ :

 

Σε  Δίκλινο / Τρίκλινο δωμάτιο

245  ΕΥΡΩ

    Μονόκλινο :  315  ΕΥΡΩ

 

Παιδιά 5 – 11 ετών : 195 Ευρώ

Παιδιά  έως 4 ετών είναι δωρεάν και δεν δικαιούνται κλίνη και θέση  στο  πούλμαν.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

 • Εισιτήρια πλοίου Μυτιλήνη –  Αϊβαλί – Μυτιλήνη
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* μέσα στην πόλη της Σμύρνης με ημιδιατροφή (3 διανυκτερεύσεις)
 • Μετακίνηση με πούλμαν για όλες τις εκδρομές - μετακινήσεις
 • Ελληνόφωνο ξεναγό

                                                                        

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :    

 • Κάθε είδος ποτά και αναψυκτικά.
 • Εισιτήρια  σε  αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, κλπ.
 • Ό,τι ρητά  δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : 

- Ο  αρχηγός έχει  το δικαίωμα να  αλλάξει  την διάταξη της εκδρομής για λόγους ανωτέρας βίας  χωρίς να   παραλείψει τίποτα  από τα αναγραφόμενα στο πρόγραμμα.

- Τα  παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από (2) ενήλικες σε δίκλινο  δωμάτιο.