ΕΚΔΡΟΜΗ

5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη – Προύσα / Ανάσταση στο Πατριαρχείο

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ 5 ημέρες
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

5ήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη – Προύσα (17/04/2014 – 21/04/2014)

Ανάσταση στο Πατριαρχείο

1η  ημέρα (Μ. Πέμπτη): Αϊβαλί – Κωνσταντινούπολη

                Αναχώρηση από Μυτιλήνη προς Αϊβαλί στις 09:00. Άφιξη μετά απ 11/2 ώρα και άμεση επιβίβαση σε πούλμαν με προορισμό την Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσες στάσεις μέσω Γιάβολας. Το απόγευμα, άφιξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 5* στο Βόσπορο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα στην Μεγάλη Οδό του Περά, στην οποία μπορείτε να βρείτε εμπορικά καταστήματα, βιβλιοπωλεία, αίθουσες κινηματογράφων, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, καφέ και μπαρ διαδέχονται το ένα το άλλο δίνοντας στον επισκέπτη πολλές επιλογές για ψυχαγωγία. Εδώ βρίσκονται επίσης η Αγία Τριάδα Σταυροδρομίου, το Ζωγράφειο Λύκειο και  ο Πύργος του Γαλατά από την βεράντα του οποίου μπορείτε να απολαύσετε μία μαγευτική θέ της Πόλης και των νησιών. Γεύμα σε εστιατόρια στο Ταξίμ.

2η  ημέρα (Μ. Παρασκευή): Κωνσταντινούπολη

                Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, προσκύνημα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Κατόπιν, αναχώρηση για την Παναγία των Βλαχερνών και την Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλή, όπου βρίσκεται το κοιμητήριο με τους τάφους των Πατριαρχών. Μετά από μία σύντομη περιήγηση στα Τείχη της Πόλης, τμήματα των οποίων διασώζονται από την εποχή του Μέγα Θεοδοσίου, ξενάγηση στην μονή της χώρας, φημισμένη για τα θαυμάσια βυζαντινά και τις τοιχογραφίες. Γεύμα σε εστιατόριο και στην συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και την πλούσια βλάστηση. Θα περάσουμε από το Μεσοχώρι (Ortakoy), πλούσιο προάστιο με έντονη την παρουσία των Ελλήνων για πολλούς αιώνες, το Μέγα Ρεύμα, το Μπεμπέκ με τα κομψά ξύλινα αρχοντικά δίπλα στην θάλασσα, το οχειρό της Ρωμυλίας, το πάρκο Εμιργκάν (διάσημο για τις τουλίπες του), το Νεοχώρι (το μεγαλύτερο ελληνικό χωριό του Βοσπόρου) και τα Θεραπεία, σημαντικό θέρετρο των Φαναριωτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 3η  ημέρα (Μ. Σάββατο): Κωνσταντινούπολη

                Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για την Αγ. Σοφια, που ανήκει στις κορυφαίες δημιουργίες της βυζαντινής ναοδομίας, πρωτοποριακού σχεδιασμού, και υπήρξε σύμβολο της Πόλης, τόσο κατά την Βυζαντινή όσο και κατά την Οθωμανική περίοδο. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά και θρησκευτικά μνημεία όλων των εποχών. Κατόπιν, περιήγηση στο Τοπ Καπί παλάτι των σουλτάνων από τον 16ο ως τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς την θάλασσα του Μαρμαρά και τον Κεράτιο κόλπο. Στις αίθουσές του στεγάζονται αντικείμενα χρήσης των σουλτάνων, ενδυμασίες και πολύτιμα κοσμήματα. Στην συνέχεια περιήγηση στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ που βρίσκεται στην θέση του βυζαντινού ιπποδρόμου και στο φημισμένο Μπλε Τζαμί. Γεύμα σε εστιατόριο και κατόπιν επίσκεψη στην Βασιλική υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού (6ος αιώνας), που 335 ογκώδεις κορινθιακές κολώνες στηρίζουν τον τεράστιο θόλο της. Το απόγευμα επίσκεψη στην ξακουστή Σκεπαστή αγορά της Κωνσταντινούπολης μετά 4000 καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, φαγητό και κατά τις 10:30 αναχώρηση για το Πατριαρχείο για την Ανάσταση.

4η ημέρα (Πάσχα): Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπονήσια  - Προύσα

                Στην συνέχεια αναχώρηση  με πλοιάριο για τα Πριγκηπονήσια. Πρώτος μας σταθμός είναι η Χάλκη. Επίσκεψη στην θεολογική σχολή της Χάλκης, που αποτελούσε την κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Πολλοί Ορθόδοξοι Θεολόγοι, ιερείς, επίσκοποι και Πατριάρχες φοίτησαν στην Χάλκη, συμπεριλαμβανομένου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Οι φοιτητές περιλάμβαναν όχι μόνο γηγενείς Έλληνες, αλλά και Ορθόδοξους Χριστιανούς από όλο τον κόσμο, προσδίδοντας στην σχολή ένα διεθνή χαρακτήρα. Η σχολή στεγαζόταν στην μονή της Αγίας Τριάδας. Κατόπιν, αναχώρηση για την  Πρίγκηπο με τις πολυτελείς επαύλεις και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Κουδουνά. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στην συνέχεια αναχώρηση με πλοίο για ασιατική πλευρά της  Κωνσταντινούπολης και από εκεί για Προύσα μέσω Γιάλοβας (με τοπικό ferry boat). Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 5*. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Προύσα – Αϊβαλί

                Μετά το πρωινό, περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Στην συνέχεια αναχώρηση προς Αϊβαλί, όπου θα φθάσουμε το απόγευμα. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση προς Μυτιλήνη στις 18:00.

 

Τιμή κατ’ άτομο: 380€

Επιβάρυνση μονόκλινου: 495€

 

Τι σας προσφέρουμε:

 1. Εισιτήρια Μυτιλήνη – Αϊβαλί – Μυτιλήνη
 2. Πούλμαν καινούριο και κλιματιζόμενο για τις μετακινήσεις και τις εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
 3. Τρεις διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό και μια διανυκτέρευση στην Προύσα σε ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή
 4. Τρία γεύματα στην Κωνσταντινούπολη (μενού)
 5. Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό
 6. Ταξιδιωτική ασφάλεια

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 1. Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 2. Μεσημεριανά γεύματα κατά την διάρκεια των εκδρομών σε τοπικά εστιατόρια
 3. Κρουαζιέρα στα Πριγκηπονήσια και Βόσπορο
 4. Προαιρετική νυχτερινή έξοδος
 5. Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα