ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ 5 ημέρες
 • ΤΙΜΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 540 € / ανά άτομο
 • ΤΙΜΗ ΔΙΚΛΙΝΟΥ 380 € / ανά άτομο
 • ΤΙΜΗ ΤΡΙΚΛΙΝΟΥ 380 € / ανά άτομο
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

Συγκέντρωση στο χώρο του τελωνείου στις 07:45. Μετά τον έλεγχο ταυτοτήτων- διαβατηρίων θα αναχωρήσουμε για τα απέναντι Μικρασιατικά Παράλια. Ύστερα από ένα ευχάριστο ταξίδι φτάνουμε στο Αιβαλί, όπου μας παραλαμβάνει ελληνόφωνος ξεναγός. Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και κατευθυνόμαστε για την Κωνσταντινούπολη μέσω Γιάλοβας. Άφιξη στην Κων/πολη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα περπατήσουμε στη περίφημη πλατεία Ταξίμ γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή της. Το ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πλατείας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία για να παρακολουθήσουμε μέρος της θείας λειτουργίας στο πατριαρχικό ναό του Αγ. Γεωργίου στο φανάρι. Θα προσκυνήσουμε τμήμα της φραγκέλωσης του Χριστού, θα δούμε το κτίριο που κατασκευάζεται το Άγιο Μύρο καθώς και τη πύλη που κρεμάσανε τον πατριάρχη Γρηγόριο τον 5ο και από τότε παραμένει κλειστή. Η επόμενη επίσκεψη θα γίνει στον Βυζαντινό Ιππόδρομο, που θα μας θυμίσει τον Ιουστινιανό και τη Στάση του Νίκα. Έπειτα θα επισκεφθούμε το Μπλε Τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ και μετά θα έρθουμε στο μεγαλείο του χριστιανισμού τη θρυλική Αγία Σοφιά. Κατόπιν θα επισκεφτούμε τα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ όπου έζησαν οι τελευταίοι έξι Σουλτάνοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και διατηρούνται τα σαλόνια, χαλιά, πολυέλαιοι, μπάνια, χαρέμι. Θα τελειώσουμε το πρόγραμμα μας με μια εξαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου. Θα περάσουμε από τις κρεμαστές γέφυρες και θα θαυμάσουμε τα πιο ονομαστά προάστια της πόλης όπου διαμένουν πλούσιοι πολιτικοί καλλιτέχνες (ξενάγηση εν πλω). Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση. Εάν θέλουμε το βράδυ μπορούμε να διασκεδάσουμε στο πιο φημισμένο κέντρο της Πόλης με ελληνική μουσική και oriental ύστερα από συνεννόηση με τον ξεναγό.

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη μόνη της χώρας, όπού υπάρχουν οι καλύτερες ψηφιδωτές εικόνες του κόσμου. Έπειτα με το λεωφορείο θα προχωρήσουμε παράλληλα με το χερσαίο τείχος για να έρθουμε στο σημαντικότερο σημείο την Κερκόποτα, απ’ όπου παραδόθηκε η πόλη και την πύλη που έπεσε μαχόμενος ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Το επόμενο προσκύνημα θα είναι στη Παναγία Μπαλουκλή με το θαυματουργό αγίασμα εντός της μονής και τα Χρυσά Ψάρια με τα οποία σχετίζεται ο σχετικός θρύλος. Στη συνέχεια θα έρθουμε στη μονή Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Το απόγευμα θα κάνουμε τα ψώνια μας στην περίφημη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για μια κρουαζιέρα στα Πριγκιποννήσια με ενδιάμεσους σταθμούς στα νησιά Πρώτη – Αντιγόνη και στη συνέχεια θα έρθουμε στο νησί της Χάλκης. Θα επιβιβασθούμε στις γραφικές άμαξες και θα επισκεφτούμε την Σπουδαία θεολογική Σχολή που λειτούργησε από το 1844 έως και το 1972, τον ναό της Αγίας Τριάδος και θα ξεναγηθούμε εντός και εκτός της Μονής. Περίφημη και ξακουστή βιβλιοθήκη της σχολής. Θα δούμε τις αίθουσες των μαθητών καθώς και τους τάφους των καθηγητών και μητροπολιτών. Ανάλογα με το χρόνο θα έρθουμε και στο νησί της Πριγκήπου όπου με άμαξες θα κάνουμε το γύρω του νησιού. Το απόγευμα επιστροφή στην Πόλη. Δείπνο – διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ

Τελευταία μέρα. Μετά το πρωινό επιβίβαση στο πούλμαν όπου αναχωρούμε για τοΑιβαλί με ενδιάμεσους σταθμούς. Από εκεί αναχώρηση με το πλοίο για Μυτιλήνη.

 

Περιλαμβάνει

 • Εισιτήρια πλοίου Μυτιλήνη – Αιβαλί μετ’ επιστροφής
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 * στην Κεντρική Πλατεία Ταξίμ
 • Πρωινό και δείπνο κάθε μέρα
 • Μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό
 • Την εκδρομή συνοδεύει Ελληνίδα διπλωματούχος ξεναγός του γραφείου μας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια

 

Δεν περιλαμβάνει

 • Εισόδους στους αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά και αναψυκτικά

 

Αν χρειαστεί για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής μπορεί να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από το πρόγραμμα της εκδρομής, εκτός αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη ή για λόγους ασφαλείας.